dilluns

I el cotxe elèctric què!!

Ha arribat el moment, ara es la nostra! Després de tants anys, 20 anys d'entrebancs, boicots i dubtes, per fi, ja tenim el cotxes elèctrics aquí (en plan industrial vull dir). Algú se n'havia adonat? Potser ens ho volen amagar? Sort que aquí tenim la Internet, que per molt que vulguin, no poden parar el torrent d'informació sense censura que ens arriba.

Deia que és el nostre moment, perquè ara hem de ser nosaltres els que hem de reaccionar, no ens hem de deixar enganyar per mentides ni pressions, i hem de comprar cotxes elèctrics, ara que els tenim aquí!

Fa temps, més d'un any, que es va construir la primera fàbrica de cotxes elèctrics de l'estat espanyol, i és aquí, en terres catalanes, concretament a Sabadell, i es fabriquen els cotxes de la marca REVA, una empresa de la Índia.

De moment són cotxes que només poden arribar a 80 km/h, perfectes per moure't per la ciutat tal i com han set dissenyats, a l'estil dels minis i altres semblants. Val uns 12000€, però això no és tot, la fàbrica ja està aquí i a la Índia ja han inventat un nou model que arriba als 120 km/h, amb tecnologia wireless i un mini-PC amb pantalla tàctil i sistema linux, GPS, mp3 entra altres. M'agrada molt aquest cotxe.

Ja els tenim aquí, quina il.lusió, i no és tot, he descobert cotxes elèctrics impressionants, un paio ha fet un cotxe esportiu elèctric i l'ha fet competir contra els cotxes esportius més ràpids de gasolina, com un Ferrari, un Porche, un Viper i els ha guanyat a tots, oh yeah!! Veieu-ho vosaltres mateixos.

Uns altres han fet un cotxe de formula1 o formules semblants elèctric també, se'n pot veure un vídeo del pit-stop canviant les bateries del cotxe, aquí.

També hi ha una bona persona, ho dic per això: ha transformat un cotxe de motor de gasolina a elèctric, un cotxe qualsevol, però això no és tot, ho ha gravat pas per pas i ho ha penjat a Internet, fins i tot et diu on ha aconseguit les peces i quan et costaria el canvi més o menys, l'únic és que s'ha de saber anglès.

El que s'ha posat molt de moda entre la gent són els karts elèctrics, se'n fan de molt potents i a EUA (USA) ja se'n fan campionats, aquí no ho sé pas si se'n fan, d'elèctrics dic. A Mèxic si que se'n fan. Molta gent ha agafat afició als karts ja que és possible de construir-ne un tu mateix, sembla un repte molt interessant, aquí us deixo alguna cursa.

Finalment, i més distret, és el documental "Who kill's the electric car?" (Qui va matar el cotxe elèctric?) on ens respon a la pregunta que dóna títol al vídeo. Gràcies a la bona gent que voluntàriament van creant consciència a Internet, el tenim subtitulat a l'espanyol.