dilluns

Mànagers del Futbol

Des-que va sortir el primer simulador de mànagers de futbol, que m'hi vaig enganxar. Quines èpoques aquelles del PCFutbol, comprant un equip de segona B i ascendint fins a primera fins a guanyar-ho tot! Era divertit però facilet, i a més era un joc espanyol, que pocs ni havia, i menys que triomfessin així. Si, el PCFutbol va desaparèixer el 2000 per tornar a aparèixer el 2004 i tornar a desaparèixer el 2007, però va crear escola, molts jocs nous l'han seguit. A més, un grup d'aficionats comandat per un tal Jach, en va seguir actualitzant les dades sobre la penúltima versió del joc, la millor segons ells, la de l'any 1999, la 7.0, i es veu que a finals de gener del 2009 trauran la que serà l'última, han anunciat, la de la temporada 2008/09. Deu ni do quin homenatge, deu anys de passió pel PCFutbol!


Ara, amb la revolució d'Internet, també va arribar als jocs, apareixent jocs exclusivament d'Internet. Un de molt famós avui en dia i precursor d'altres com ell, és Hattrick, semblant a un PcFutbol però més senzill, on un, és el propietari d'un equip de futbol fictici. Es juga un màxim de dos partits setmanals, un de lliga, el dissabte o diumenge, i un amistós de dimarts a dijous. Es compren-venen jugadors, entrenadors, s'escull l'entrenament idoni, es construeix l'estadi, es crea un equip de juvenils on pot sortir una futura estrella pel primer equip. Però més difícil també; es juguen competicions internacionals i el mundial, contra altres persones de Catalunya, Espanya, Europa i el món sencer, fins i tot hi ha equips a Jamaica. És una gran comunitat futbolística virtual i a més en català. Hattrick ja porta més de 10 anys, i segueix creixent i millorant el joc, però sempre amb una imatge senzilla, accessible a qualsevol ordinador d'avui en dia.

Un altre simulador de futbol conegut és ManagerZone, un joc igual que el Hattrick, també originat a Suècia, però millorant-ne la jugabilitat i l'aspecte gràfic. Amb un cuidat joc amb 3D per poder veure els partits i veure més bé on fallen els teus jugadors. Diguem que el Hattrick és més tranquil.let, i el ManagerZone és més lligat, per gent més addicta a aquesta classe de jocs.

Han aparegut molts jocs gratuïts per Internet, jocs que tampoc necessiten tantes hores de dedicació i que ajuden a passar una bona estona, adaptats al món d'avui en dia, amb molta feina i poc temps lliure; però la gent no en tenia prou, i fa uns anys, a Anglaterra, uns aficionats al futbol, van crear un club de socis amb la intenció de comprar un equip de futbol i decidir el seu dia a dia a través d'Internet (com els jocs anomenats). Això es va complir, i van comprar un equip de futbol de cinquena divisió anglesa. Ara uns aficionats espanyols, es veu que volen fer el mateix i ja son cap a 8000 socis, vegeu-ho vosaltres mateixos, però em sembla que no acaba d'agradar gaire la iniciativa d'aquí...


La imaginació no descansa mai, sempre creant coses noves...què serà després?

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola. En primer lloc felicitats pel blog. He arribat aquí per un comentari de tardellblog en el qual insinuaves que els mateixos creadors del concurs de reis de ràdio taradell es quedaven gran part dels regals. En segon lloc, volia aclarir-te aquest aspecte ja que com a membre de la junta d'aquesta ràdio m'ha sabut greu, a més a més tenint en compte que parles sense fonament. No ens quedem els regals, sinó que els repartim a tothom qui truca. Si ho prefereixes pots corroborar-ho, veuràs que no t'enganyo. És més: repartim més de 70 premis que ens lliuren voluntàriament diversos establiments del poble. Els botiguers de Taradell són prou llestos com per no regalar res si creguéssin que ens ho quedem nosaltres.

Gràcies, i felicitats pel blog altre vegada.

ADRIANA

Enric ha dit...

Gràcies i perdona si et va semblar que deia això, ara ho repassaré, també tinc dies dolents, ara mateix la meva botiga se n'ha anat a norris...només volia donar dues observacions:

1 A mi em sembla que es podria fer més publicitat del concurs, el que volia dir no es que us quedeu els regals, el que volia dir és que sempre ens enterem els mateixos del concurs i sempre ens enduiem els regals els mateixos, i m'hi incloc jo i la meva família que cada any hi truquem.

2 Torno a dir que em sap greu, només és que com a botiguer, ja fa uns anys que no veníeu a buscar regals a la meva botiga ni rebo cap paper que digui que ara els hem de portar nosaltres i això em va molestar una mica, ja que no crec que cap botiguer no vulgui donar res si això és una bona publicitat i més aquest any que tancava la botiga i us podia haver donat uns bons regals, tenia peces exclusives amb el gravat de l'església de Taradell...