dilluns

2a fira d'intercanvi a Torelló

El diumenge 14 de març s'ha fet la segona fira de l'Eco-xarxa d'Osona, on vaig estar participant, muntant la meva parada i ajudant en l'organització de la fira, i d'on vaig sortir amb un molt bon gust de boca, que es diu.

Abans de continuar amb el que va ser la fira, volia puntualitzar que l'Eco-xarxa va ser creada com una alternativa econòmica de l'actual sistema, el qual exclou a moltes persones, que prima més el diner (en el nostre cas l'euro) per sobre de les persones, i que ens enfonsa en crisis cada certs anys només perquè puguin continuar enriquint-se els que més tenen. L'eco-xarxa intenta basar la vida en els intercanvis, en relacionar-nos entre nosaltres i conèixer les persones que en formen part, en un sistema més controlat i local on no es pugui enriquir més del compte ningú, no es pugui estafar i es pugui ajudar sempre al veí que tots coneixem i que en aquells moments està desvalgut. Una mica rapida la introducció a la xarxa, però aquí en podeu trobar més informació de com són aquesta mena de xarxes que des de fa uns 25 anys que tornen a funcionar en el món en que vivim.

La fira, doncs la fira va estar molt bé, hi van haver més parades que la primera, unes 12 més o menys, no les vaig comptar; a les parades s'hi podia trobar tota mena de coses des de roba de segona mà, objectes varis, gent fent poemes, alguns oferint massatges i altres serveis, herbes aromàtiques, poemes personalitzats, treballs de fusta, cistells i altres treballs de cistelleria, contes per la canalla, cosmètica natural i artesana (sabó i tota mena de cremes) i alimentació. Un atractiu de l'eco-xarxa és la central de compres, on s'oferien diferents aliments ecològics (s'ha de pensar en la natura també) a un preu reduït, com: farina de blat blanca i integral, cigró del país, arròs integral, sucre de canya i pomes. A més, van muntar una parada els de Cal Cases, prop de Sta Maria d'Oló, que portaven la seva especialitat que és la pasta fresca: tirabuixons i espagueti de blat i tallarines d'espelta.

Com podeu veure la fira cada cop és més completa i poques coses essencials hi falten, mica a mica es va omplint la pica, jo, em vaig firar força en aquesta fira i en vaig sortir molt content. A més de les coses per intercanviar, també hi van haver jocs reciclats pels més petits, que s'hi van distreure una estona, música amb cd i un noi tocant un sac de gemecs en directe, recital de poesia cubista i un dinar popular de verdura i tirabuixons de Cal Cases amb proteïna de soja que els va sortir molt bé i ens vam poder llepar els dits.

Ara a continuar fent intercanvis a través del butlletí de l'Eco-xarxa i organitzar la següent fira, i així entre tots i totes ben avinguts, anirem posant un gra de sorra per construir una muntanya molt millor. Apa, us hi esperem a tots!